چگونه بتن سبک درست کنیم؟

مصالح ساختمانی نمونه‌های مختلفی دارند که هر کدام دارای کاربرد و کارایی هستند، یکی از پرمصرف ترین این مصالح ساختمان سازی، بتن نام دارد که به نوبه خود هم نمونه‌های مختلف و هم عملکرد عالی دارد. بتن سبک در اصل از مواد معمولی مورد نیاز برای ساخت بتن عادی به دست می‌آید و تنها تفاوت آن با بتن معمولی وزن آن است که بسیار سبک است و مصرف آسانی هم دارد. این ماده انواع مختلفی دارد که هر کدام در زمینه‌ای کاربرد دارند، باید بگوییم که بتن سبک همواره تشکیل شده از بتن سبک با مقاومت و چگالی متوسط، بتن سبک غیره سازه‌ای با چگالی پایین و بتن سبک سازه‌ای یا همان ساختاری است که مصرف بالایی دارند. اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت هر متر مربع دیوار پیش ساخته بتنی، روان کننده های بتنی، بتن اکسپوز و ... را از بنیاد بتن اصفهان کسب کنید.

روش های مختلف ساخت بتن سبک

روش‌های متعددی وجود دارد که با کمک آن‌ها می‌توان به راحتی بتن سبک را درست کرد، اما در کل باید توجه داشته باشید که هنگام درست کردن بتن سبک باید تمام اصول و استانداردها را رعایت کرد تا بتوان بتنی را تهیه نمود که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشد و بتواند نیاز ساختمان‌ها را به خوبی تامین نماید. در هنگام ساختن و درست کردن بتن سبک نیاز به موادی مرغوب و مختص به این بتن است و همواره ناگفته نماند در جواب افرادی که می‌پرسند چگونه بتن سبک درست کنیم باید بگوییم که این محصول در ساختار خود ماسه ندارد، به همین دلیل از وزن مناسب و سبکی برخوردار است. استفاده از مواد مصرفی درجه یک و همچنین ترکیب کردن متناسب آن‌ها با یکدیگر، بتن سبکی را در اختیار شرکت‌های ساختمان سازی قرار داده است که مقاومت و ماندگاری و دوام بالایی دارند. قیمت دیوار پیش ساخته که از با کیفیت ترین محصولات سایت بنیاد بتن است، بسیار مقرون به صرفه و مناسب است.بتن الیافی متریال نوینی است که در ساخت سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد، برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این محصول همراه ما بمانید. 

چگونه بتن سبک درست کنیم؟

روش‌های تولید بتن سبک

همان گونه که گفتیم روش‌هایی متعددی وجود دارد که همواره با کمک آن‌ها می‌توان به راحتی و با دقت زیاد ساخت بتن سبک را انجام داد. هر روش نیاز به طی کردن مراحل خاص خود دارد تا بتواند بتنی مرغوب را به عمل آورده و آن‌ها را در اختیار مشتریان قرار بدهد. از روش‌های تولید بتن سبک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در روش اول تولیدکنندگان ازمصالحی برای تولید بتن سبک استفاده می‌کنند که چگالی کمتری دارند و با وزن کم خود می‌توانند جایگزین مناسبی برای سنگدانه ها باشند و به نوبه خود هم مقاومت دارند. این مصالح متخلخل هستند به همین دلیل وزن پایینی دارند.
  • در روش دوم تولیدکنندگان همواره هنگام تولید بتن سبک حباب‌ها و منافذی را بر روی بتن‌های به دست آمده ایجاد می‌کنند که وزن آن‌ها را پایین می‌آورد، اما به نوبه خود مقاومت بالایی هم دارند. این بتن‌ها با نام‌های بتن اسفنجی، بتن هودار و همچنین بتن گازی شناخته می‌شوند.
  • در روش آخر همواره تولیدکنندگان بزرگ سنگدانه‌هایی را که بزرگ هستند را جایگزین سنگدانه‌های کوچک می‌کنند تا آن‌ها حجم بیشتری را گرفته و در نتیجه وزن نهایی بتن سبک‌تر شود، این محصول در میان مصرف کنندگان به عنوان بتن بدون سنگدانه ریز شناخته می‌شود.

این سه روش گفته شده از اصلی‌ترین روش‌ها هستند که با کمک آن‌ها می‌توان به راحتی بتن سبک را تولید نمود و با اطمینان کامل آن‌ها را وارد بازارها کرد و در اختیار مشتریان قرار داد تا مورد استفاده قرار بدهند. بتن سبک براساس نکاتی مهم طبقه بندی می‌شود و همواره در میان شرکت‌های ساختمان سازی به این صورت شناخته می‌شود، از این طبقه بندی‌ها باید به بتن سبک باربر ساختمانی، بتن مصرفی در دیواره‌های غیر باربر و همچنین به بتن عایق حرارتی اشاره کرد که هر کدام در زمینه ای کاربرد دارند و به گونه‌ای متفاوت عمل می‌کنند. البته بدانید که بتن سبک در هر نوعی کارایی خاص خود را دارد و مقاومت عالی را هم از خود نشان می‌دهد. با اطلاع از روش‌هایی تولید این محصول ساختمانی همواره مشتریان هم بیشتر راغب به خرید این محصول می‌شوند تا با کمک آن ساختمان‌هایی شیک را تولید نمایند. جهت خرید این محصول می توانید به قسمت محصولات سایت بنیاد بتن اصفهان مراجعه کنید.

 ساخت بتن سبک با مقاومت بالا

 بتن سبک با مقاومت بالا نوعی بتن است که علاوه بر وزن کم، دارای مقاومت فشاری و کششی مناسب برای استفاده در سازه‌های باربر و اجزای ساختمانی است. برای ساخت این نوع بتن، انتخاب نوع سنگ‌دانه سبک بسیار مهم است. در این نوع بتن معمولاً سنگ‌دانه‌هایی مانند پرلیت، ورمیکولیت، لیکا (دانه رس منبسط‌شده) یا پلی‌استایرن منبسط‌شده (EPS) استفاده می‌شوند. همچنین برای حفظ مقاومت، نسبت آب به سیمان (W/C) باید کنترل‌شده و پایین نگه داشته شود، چراکه آب زیاد باعث تضعیف ساختار نهایی بتن می‌شود.

 یکی دیگر از راه‌های افزایش مقاومت بتن سبک، استفاده از مواد افزودنی مانند میکروسیلیس، نانوسیلیکا و روان‌کننده‌های فوق‌کاهنده آب است. این افزودنی‌ها باعث می‌شوند تراکم بتن بیشتر شده و فضای خالی بین ذرات کاهش یابد که در نتیجه مقاومت فشاری افزایش پیدا می‌کند. همچنین استفاده از الیاف پلی‌پروپیلن یا فولادی می‌تواند مقاومت کششی بتن را بهبود بخشد.

 در ساخت بتن سبک با مقاومت بالا، اختلاط باید دقیق و پیوسته باشد. زمان اختلاط بیشتر از بتن‌های معمولی است تا اطمینان حاصل شود که ترکیبات به ‌خوبی پخش شده‌اند. همچنین، عمل‌آوری بتن سبک در شرایط مرطوب و دمای مناسب (حدود ۲۰ درجه سانتی‌گراد) باعث افزایش دوام و مقاومت نهایی آن خواهد شد.

 ساخت بتن سبک در خانه

 ساخت بتن سبک در خانه برای پروژه‌های کوچک مانند ساخت بلوک، کف‌سازی سبک، یا اجزای تزیینی، با رعایت چند نکته اساسی قابل انجام است. اولین مرحله، تهیه مواد اولیه سبک و در دسترس است. معمولاً می‌توان از ترکیبی از سیمان پرتلند، ماسه سبک (مثل پرلیت)، سنگ‌دانه سبک (مانند لیکا یا پوکه معدنی)، آب و افزودنی‌ها استفاده کرد. اگر سنگ‌دانه سبک صنعتی مانند لیکا در دسترس نباشد، می‌توان از پوکه معدنی با دانه‌بندی مناسب استفاده کرد.

 نسبت‌های اختلاط بسته به نوع کاربرد متغیر است، ولی به طور معمول می‌توان از نسبت وزنی ۱ قسمت سیمان، ۲ قسمت ماسه سبک و ۳ قسمت پوکه استفاده کرد. آب باید به ‌تدریج به مخلوط اضافه شود تا مخلوط حالت خمیری یکنواختی پیدا کند. در صورت نیاز به افزایش روانی مخلوط، می‌توان از روان‌کننده‌های بتن استفاده کرد.

 در پروژه‌های خانگی بهتر است از قالب‌های پلاستیکی یا چوبی برای شکل‌دهی بتن استفاده شود. قالب‌ها باید با روغن چرب شوند تا بتن پس از خشک‌شدن به راحتی جدا شود. پس از ریختن بتن در قالب، سطح آن باید صاف شده و با پارچه مرطوب پوشانده شود تا از ترک‌خوردن جلوگیری گردد. دوره عمل‌آوری حداقل ۷ روز است، ولی برای مقاومت بیشتر، می‌توان آن را تا ۱۴ روز ادامه داد.

 ساخت بتن سبک در خانه

 ترکیبات بتن سبک

 بتن سبک ترکیبی از مصالح سنتی و مصالح سبک‌وزن است که با هدف کاهش وزن مخصوص و بهبود ویژگی‌های حرارتی و صوتی طراحی می‌شود. ترکیبات اصلی بتن سبک شامل سیمان پرتلند، آب، سنگ‌دانه‌های سبک و افزودنی‌های خاص است. هر کدام از این اجزا نقش مشخصی در خواص نهایی بتن دارند.

 سیمان پرتلند: عامل اصلی اتصال و چسبندگی اجزا است. در برخی موارد برای بهبود عملکرد، از سیمان‌های پوزولانی یا ترکیبی نیز استفاده می‌شود.

 سنگ‌دانه‌های سبک: این مواد جایگزین شن و ماسه معمولی هستند و با توجه به نوع بتن، می‌توان از لیکا، پرلیت، پوکه معدنی، EPS یا حتی ضایعات بازیافتی سبک مانند لاستیک خردشده بهره برد. این سنگ‌دانه‌ها عامل اصلی کاهش وزن مخصوص بتن هستند.

 افزودنی‌ها: افزودنی‌هایی مانند میکروسیلیس، نانوسیلیکا، روان‌کننده‌ها و مواد حباب‌زا برای افزایش کارایی، دوام و خواص مکانیکی بتن استفاده می‌شوند.

 آب: میزان آب باید به اندازه‌ای باشد که هم کارایی مخلوط تأمین شود و هم از افزایش بیش از حد تخلخل جلوگیری گردد. نسبت به سایر بتن‌ها، در بتن سبک، کنترل آب اهمیت بیشتری دارد.

نوشتن دیدگاه